mATCHA CEREMONY

BEREIDING

Koud:
De thee mengen met water (2 dl-1,5 l naar smaak) en goed schudden. U kunt de thee een extra lekkere smaak geven door een paar druppels limoen of wat vruchtensiroop toe te voegen. Een combinatie van Matcha thee met water en vlierbloesemsiroop zorgt voor een heerlijke smaak. Matcha thee moet altijd goed geroerd worden. Gebruik voor het bereiden van een koude drank de shaker of een plastic fles.

Warm:
Begiet de thee (zakje van 2 g) met 2 dl heet water met een temperatuur van ca. 65 °C en roer goed door. Ideaal voor de bereiding van een warme drank is een melkopschuimer. Met toevoeging van honing en limoen krijgt u een heerlijke smaak. Het is aan te bevelen om ook melk toe te voegen om de smaak te verzachten. 

Onze tip:
In ons assortiment vindt u ook de
Matcha thee shaker, die de bereiding van warme dranken vereenvoudigt. Strooi één portie Matcha thee in de shaker, voeg 1 dl koud water en 2 dl heet water toe en schud vervolgens goed door. Voor het openen moet de stoom worden vrijgelaten door het deksel. Voeg voor een nog fijnere smaak een paar druppels limoen of een theelepel honing toe.

mATCHA PREPARATION

TRADITIONEEL

BEREIDINGSWIJZE

USUCHA – Strooi ongeveer 2 g Matcha-thee in een theekom en giet er 70 ml water met een temperatuur van 70 °C op. Klop vervolgens met een kleine bamboegarde tot een dik schuim.

KOICHA – Strooi ongeveer 4 g Matcha-thee in een theekom en giet er 40 ml water met een temperatuur van 70 °C op. Klop vervolgens met een kleine bamboegarde tot een dik schuim.

matcha preparation